Hur ska den bästa byggaren vara?

Det finns en gammal sanning när man köper ett jobb – oavsett vilket – att man bara kan få två av tre av de oftast efterfrågade egenskaperna: bra, billigt och snabbt. Om det är bra och billigt går det inte snabbt; om det är bra och snabbt blir det inte billigt; och om det är billigt och snabbt blir det inte bra.

Alla som har köpt byggtjänster känner säkert igen sig i det här, vare sig det blev dåligt, kostade skjortan eller tog en evig tid. Men hur ska man då bära sig åt för att hitta en byggfirma som man blir nöjd med? Jo, hemligheten ligger i att anlita en entreprenör som väger samman pris, kvalitet och slutdatum till den helhet som passar bäst för dina behov. I så fall måste byggaren vara lyhörd för dina önskemål. Men först och främst måste du veta vad du vill.

Börja därför med att så noga som möjligt skriva ned vad du vill ha utfört, hur det ska bli och när det ska vara klart. Vänd dig sedan till flera byggfirmor med denna förteckning. Du kommer då snart att märka vilka som verkligen är angelägna om att möta dina önskemål. Dessa byggare kommer nämligen att återkomma till dig med frågor och förslag om hur planen ska bli verklighet. Då lär du dig snart hur varje del påverkar helheten om du gör på det ena eller andra sättet. Först då är du mogen att välja byggare.

Har du då fått flera likvärdiga förslag från olika byggare, bör du ändå inte alltid välja det billigaste. Din personliga relation till firman ska också vägas in. Troligen har du under offertförfarandet märkt att du har lättare att kommunicera med vissa byggare än andra. Tänk på att det nästan alltid kan uppstå oförutsedda problem under ett byggarbete. För att lösa dem i samförstånd är det viktigt att du och byggaren förstår sig på varandra som människor. Läs mer om framgångsrik byggentreprenad hos dcwast.se.

Den bästa byggaren kan således se ut på flera olika sätt. Därför är det viktigt att du verkligen hittar din typ.

Comments are closed.