Om professionella tvättmaskiner

Tvättmaskiner har sedan länge varit ett välkommet hjälpmedel för att underlätta en syssla som de flesta tycker är ganska tråkig. När det gäller just tvättmaskiner så finns det en lång rad olika modeller och varianter att välja bland, i alla möjliga prisklasser. För bara några få tusenlappar kan du idag få en kompetent maskin som fungerar alldeles utmärkt i vanliga hushåll. Finns det då någon som helst anledning att skaffa något annat? Detta beror på var någonstans och i vilket sammanhang tvättmaskinen ska användas.

En vanlig hushållsmaskin fungerar utmärkt för en familj, men handlar det om större volymer tvätt så förslår det inte så långt. I dessa fall behövs det professionella tvättmaskiner, som klarar en större belastning och volym. Det som främst skiljer en professionell maskin från en vanlig, enkel tvättmaskin för hushållet är med andra ord kapaciteten. Den proffsiga maskinen är utrustad med en annan typ av trumma, som tål tuffa tag och är byggd för att hålla länge. Dessutom klarar en maskin av denna kaliber i regel en högre centrifugering än hushållsvarianten. Inte minst skiljer också rymligheten; professionella tvättmaskiner rymmer mer tvätt. De här maskinerna är dessutom utvecklade för att vara så energisnåla som möjligt, något som är mycket viktigt i en miljö där de används mycket.

Den här typen av maskin passar därmed utmärkt i exempelvis en tvättstuga till ett hyreshus. En professionell tvättmaskin hittar man i alla möjliga organisationer, eller där det behövs finnas lite extra kapacitet vid tvättandet. Skolor och förskolor använder sig ofta av kraftfullare tvättmaskiner och inom sjukvården likaså. Ytterligare en kategori där de professionella tvättmaskinerna används i stor utsträckning är på hotell och liknande. Slutligen finns förstås en rad olika tvättinrättningar där större och kraftfullare maskiner är ett måste. Exempelvis finns särskilda tvättmaskiner som klarar att tvätta tyngre och skrymmande tvätt, som ex. mattor.

Comments are closed.