Investera i en städmaskin

Städmaskiner är kraftfulla verktyg som är specialanpassade för rengöring av golvytor på 100 m2 och uppåt. Till skillnad från de maskiner som används vid städning av hemmet klarar städmaskiner mycket stora arbetsbördor, och de slutför arbetet snabbt. Riktigt bra städmaskiner kan klara uppåt 5 meter i sekunden; det blir 18 000 meter i timmen. Med andra ord är de ingenting för enrumslägenheter, men för en lagerlokal eller ett kontorslandskap är de oumbärliga.

Ofta har de roterande borstar som, med hjälp av en vattensug, metodiskt rengör golvytan medan maskinen arbetar sig framåt. Städaren kör maskinen och ställer in funktionerna, men behöver inte gnugga och gno som vid användning av en vanlig dammsugare eller golvmopp, vilket medför att han eller hon får arbetet gjort utan att slita ut sin kropp i onödan. Många städmaskiner både sopar, skurar och skrapar av golvytan på samma gång. På så sätt får man tre arbetsuppgifter gjorda på samma gång, och ett grundligt rengjort golv efter varje användning. Inuti städmaskinerna samlas allt smutsvatten och, om det finns ett sopaggregat, även större skräp. Städaren kan därför enkelt efter användning tömma ut smutsvattnet och slänga soporna utan att behöva springa fram och tillbaka med skurhinkar och soppåsar.

Införskaffande av städmaskiner är en ekonomisk investering. Det innebär en hög utgift för stunden, men i längden kommer det att löna sig. Har man en tillräckligt stor golvyta som behövs rengöras regelbundet är det bättre med en riktigt bra maskin än flera sämre. Med ett snabbt arbetande verktyg är städningen avklarad i rekordfart vilket drar ner på hur mycket arbetskraft som behövs för att hålla utrymmet rent. Materialåtgången blir dessutom mycket mer fokuserad och inte utspridd på flera mindre moment och apparater. Det är också en garanti att resultatet alltid blir lika skinande rent eftersom det alltid är samma maskin som utför jobbet, även om det kanske är olika personer som använder den. Arbetet löper därför inte lika stor risk att behöva göras om, och det vinner man mycket på.

Comments are closed.