Fördelarna med plisségardiner

Marknaden har ett stort utbud av olika produkter för solskydd där plisségardiner har visat sig vara ett såväl populärt som modernt alternativ. Det finns många fördelar med denna produkt men den främsta nyttan är att plisségardinen på ett smidigt, praktiskt och flexibelt sätt kombinerar persiennens fördelar med rullgardinens. Plisségardinen är mer lätthanterlig än en persienn och har fler fördelar än en rullgardin samt att den kan monteras på ställen där de andra alternativen är omöjliga. Dessutom kan de beroende på modell justeras med större precision och vara till bästa möjliga nytta då de kan dras både uppifrån och ner eller tvärtom alltefter önskat läge.

Plisségardinen kan enklast beskrivas som en veckad vävpersienn som kan hänga fritt, monteras i ramar som även möjliggör infästning i öppningsbara fönster eller dörrar samt användas i takfönster och vanliga fönster av olika slag. Det finns motoriserade och manuella varianter på marknaden som styrs via fjärrkontroll, via solenergi, dragstav, vev eller snöre. Alltefter tycke, smak och plånbok. Plisségardinerna är otroligt eleganta samtidigt som de är diskreta. De passar därför lika bra på kontoret som i matsalen eller på glasverandan.

Vidare är plisségardiner utmärkta som både solskydd och insynsskydd på grund av dess unika textilegenskaper. De är dessutom väldigt anpassningsbara och passar de flesta typer av fönster.

En av de bästa egenskaperna är de stora valmöjligheterna i fråga om plissétyget. Nyttan man som konsument kan ha av en mörkläggande gardin med dubbel väv är tygets värmeisolerande förmåga som rent faktiskt sparar energi. Dessa mörkläggande plisségardiner brukar kallas duetter. Plisséer med mer transparent väv brukar väljas om man önskar ett lätt och elegant intryck och en halvtransparent väv för den som önskar mer insynsskydd.

En annan fördel med plisségardinerna är att de är enkla att rengöra och lätta att montera. De flesta plisséer finns tillgängliga i alla tänkbara färger och mönster. Prisklasserna varierar och det går att få både väldigt exklusiva modeller och lite enklare men billigare alternativ. Viktigt att tänka på är att mäta sina fönster eller dörrar ordentligt vid beställning online.

Comments are closed.